Lid worden van de ruilwinkel?
Om gebruik te kunnen maken van de ruilwinkel dien je ingeschreven te staan, neem hiervoor je identiteitsbewijs mee (ook bij ieder bezoek daarna). Bij je inschrijving krijg je meteen 5 punten op je saldo cadeau zodat je meteen kunt shoppen. Tijdens het inschrijven leggen de winkelmedewerkers je rustig uit hoe het werkt.

Wat kun je ruilen?
Alles wat je op de fiets mee kunt nemen, zoals kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen, boeken etc.
Ook is het mogelijk om diensten te ruilen. De artikelen die in onze ruilwinkel staan zijn van goede kwaliteit en worden daarom uitgebreid gecontroleerd bij de inname balie. Wat je komt brengen moet dus altijd schoon, gestreken, netjes en niet kapot zijn. Om te voorkomen dat er een overvloed is aan dezelfde soort artikelen geldt er een maximum aantal stuks wat je per week kunt inleveren.

Hoe werkt het puntensysteem?
Voor kleding gelden vaste punten die je meteen op je saldo krijgt bijgeschreven, voor de overige artikelen wordt in overleg met jou als klant afgesproken hoeveel punten iets waard is. De punten voor alle artikelen m.u.v. kleding worden pas op je saldo bijgeschreven als ze door een andere deelnemer zijn meegenomen. Als er dus sprake is van ruilen. Als de spullen na 3 maanden niet geruild zijn worden ze aan een goed doel geschonken, maar je kunt ze natuurlijk ook altijd zelf weer ophalen.

We vinden het belangrijk dat het assortiment in de winkel van hoge kwaliteit is, en dat het ruilen eerlijk verloopt. Daarom hebben we een reglement opgesteld dat iedere klant bij zijn/haar inschrijving ontvangt. Het reglement staat onderaan de pagina in de grijze balk.